Wydział Chemiczny

dr hab. inż. Agnieszka Saeid

Email: agnieszka.saeid@pwr.edu.pl

Jednostka: Wydział Chemiczny » Katedra Inżynierii i Technologii Procesów Chemicznych

Agnieszka Saeid

wyb. S. Wyspiańskiego 42

50-376 Wrocław

bud. H-6, pok. 116a
tel. 71 320 3793

Konsultacje

  • poniedziałek 11.15-13.00
  • wtorek 9.15-11.00

Zainteresowania naukowe

  • Waloryzacja odpadów; nawozy fosforowe; dodatki paszowe; solubilizacja mikrobiologiczna; bionawozy; biosorpcja; bioakumulacja; mikroalgi; mikroorganizmy glebowe; ocena cyklu życia.

Najważniejsze publikacje z ostatnich lat

2017

  • Wyciszkiewicz M., Saeid A., Samoraj M., Chojnacka K., Solid-state solubilization of bones by B. megaterium in spent mushroom substrate as a medium for a phosphate enriched substrate. Journal of Chemical Technology and Biotechnology. 2017, vol. 92, pp. 1397-1405.

2016

  • Saeid A., Chojnacka K., Opaliński S., Korczyński M., Biomass of Spirulina maxima enriched by biosorption process as a new feed supplement for laying hens. Algal Research 2016, vol. 19, pp. 342-347.

2015

  • Saeid A., Chojnacka K., Toward production of microalgae in photobioreactors under temperate climate. Chemical Engineering Research & Design. 2015, vol. 93, pp. 377-391.

2013

  • Saeid A., Chojnacka K., Korczyński M., Korniewicz D., Dobrzański Z., Effect on supplementation of Spirulina maxima enriched with Cu on production performance, metabolical and physiological parameters in fattening pigs. Journal of Applied Phycology. 2013, vol. 25, 5, pp. 1607-1617.

2012 

  • Saeid A., Chojnacka K., Balkowski G., Two-phase exponential model for describing kinetics of biosorption of Cr(III) ions by microalgae Spirulina maxima. Chemical Engineering Journal. 2012, vol. 197, pp. 49-55.

Publikacje w bazie DONA

Politechnika Wrocławska © 2024

Nasze strony internetowe i oparte na nich usługi używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Ochrona danych osobowych »

Akceptuję